Сладкиш с извара и кайсии

10/05/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2162601426
"Кафето е най-вкусно с парче сладкиш с извара и кайсии "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 119
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. С миксер разбийте мекото масло със захарта и без да спирате да разбивате прибавете яйцата едно по едно, последвани от киселото мляко, изварата и ванилията.

2. Щом постигнете хомогенна смес (ще останат малки бучици от изварата, но това да не ви притеснява) прибавете брашното, пресято с бакпулвера, на части.

3. В подходяща форма за сладкиш поставете хартия за печене или намаслете и набрашнете повърхността ѝ. На дъното подредете кайсийките разполовени на две и полейте с карамеления сос. Върху тях излейте кексовата смес и поставете в предварително загрята на 175 градуса фурна с вентилатор. Печете до суха клечка, около 35 минути.

4. Готовия сладкиш извадете от формата и оставете да се охлади върху решетка. Ако не сте ползвали хартия за печене е възможно на дъното на формата да са останали залепени кайсии, но не е фатално, може да си ги поставите отново върху сладкиша.

5. Докато изстива си пригответе глазурата, като смесите сладкото, водата и захарта и поставите на котлона докато заври. Щом това се случи, отстранете от огъня и оставете около 3 минутки, през които си накиснете листа желатин във студена вода (аз ползвам такъв, който се накисва от 2 до 4 минути, но вие си вижте колко е указано като време от производителя на вашия) .

6. Отцедете добре желатинът от водата и сипете към още топлата смес, разбъркайте да се разтопи и с лъжичка намажете повърхността на сладкиша. Щом изстине, е готов за консумация.

7. Сервирайте с кисело мляко или чаша горещо кафе.

Да ви е сладко!
подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар