Прясно зеле с праз и пуешки бутчета

10/05/2017
Йорданка Ковачеваот Йорданка КовачеваПомощник Готвач
"Вкусотия за двама - опитайте нашето предложение за сочни пуешки бутчета "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо401
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 600 г горно бутче
  • зеле - 800 г прясно
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък от 50 - 60 г
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 200 мл
  • дафинов лист - 1 бр. голям или 2 малки
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • бира - 80 мл
  • олио - около 80 мл
  • бульон - 1 кубче, от месо или смесен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте лука и праза на ситно, а моркова и чесъна настържете. Зелето нарежете на тънки ивици и натрийте със сол, за да слегне. Бульончето разтворете в около 1500 мл вода и поставете на слаб огън, за да е топло, когато дойде време за използването му.

2. В дълбока тенджерка сгрейте олиото на среден огън и запържете първо лука за 4-5 минути, след това сложете при него праза, моркова и чесъна, добавете сол на вкус, за да омекнат по -бързо зеленчуците.

3. След още около 3 минутки поставете бутчетата и ги запържете от всяка страна до лек загар, веднага след това налейте бирата и прибавете дафиновия лист и черния пипер.

4. Щом бирата се поизпари, сложете доматеното пюре, червения пипер и зелето, разбъркайте и налейте горещия бульон - колкото да покрие всички продукти. Захлупете с капака на тенджерата и гответе около 45 минути на среден огън, като добавяте вода или останал бульон, ако е необходимо. Пробвайте месото дали е достатъчно сварено и крехко и по желание го отделете от кокала и накъсайте на едри парчета.

Забележка: Аз сервирам бутчетата цели, защото вкъщи сме двама, а посоченият грамаж в рецептата е точно за 2 бутчета, но понеже са доста големи, накъсани стават точно за 4 порции.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mina Ivanova
Mina Ivanova
11.05.2017 12:58
Зачетох се и не мога да повярвам!За 1 зелка как ще прибавиш 1500мл. вода ....... просто ужас, ами не пишете като не разбирате или супа ще сготвите!!!!!
0
3

Виж всички коментари или напиши такъв