Печени кюфтета от нахут, ароматна кайма и магданоз

10/05/2017
"Кюфтенца един път, че и страхотно мезе за студена бира "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • нахут - 2 ч.ч.
  • кайма - 250 г
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1/2 средна глава
  • яйца - 1 бр
  • сода - 1 ч.л.
  • галета - 1/2 ч.ч. + за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме нахута в студена вода за 8-10 часа или от предишната вечер. Хвърляме водата, в която се е киснал, наливаме нова и го варим до готовност, докато омекнат зърната. След като се е сварил го изцеждаме.

Намачкваме нахута с помощта на преса за картофи, ако ви е по-удобно може и в блендер. Обелваме лука и го рендосваме, ако успеете да го нарежете на много ситно, не е необходимо да го рендосвате.

Измиваме и нарязваме на ситно магданоза, добавяме го към нахута, заедно с лука, каймата, яйцето, галетата и содата. Разбъркваме много добре и оставяме сместа за 20 мин.

Кюфтетата ги правим с помощта на намазнени ръце с олио. След като сме ги направили всички кюфтета ги овалваме в галета, нареждаме ги в тава върху хартия за печене.

Печем ги на 200 градуса за около 30 минути, като е добре да се обърнат по някое време, като са готови леко ще се зачервят.

Можете да ги сервирате със млечен сос.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар