Пълнозърнест хляб с овесени ядки в керамичен съд

10/05/2017
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Мераклийски приготвен и много вкусен - уникален уханен хляб "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното. В друга купичка сипете водата и в нея разтворете маята и захарта. Към брашното добавете солта, олиото и накрая маята. Замесете гладко и еластично тесто.

Намажете с олио и оставете да втаса за 1.30ч-2 часа. Вземете подходящ дълбок керамичен съд с капак.

Поставете го в незагрята фурна и включете на 170 градуса. След като се загрее достатъчно, извадете съда от фурната.

Поръсете обилно с брашно и поставете внимателно втасалото тесто. Намажете с олио и малко мляко и поръсете с овесени ядки. Поставете капака и върнете съда обратно във фурната.

Печете около 30-35 минути. След това махнете капака и допечете за още десетина минути. Извадете хляба внимателно и го покрийте с чиста кърпа.

Аз използвах керамичния съд на уреда за бавно готвене Крок-пот.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите