Студена салата от лапад с нахут и сирене

10/05/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Пролетни предизвикателства за всички, които обичат леките гозби "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахута го накисваме от вечерта. На следващия ден го изцеждаме от водата, в която е киснал. Слагаме го да се вари в нова вода до готовност.

Попарваме лапада във вряща вода, трябва да смени цвета си и така ще разберем, че е готов.

Изчистваме и нарязваме зеления лук и кромида, запържваме ги в олио, добавяме около 200 мл вода и слагаме бульона. Оставаме да се готвят, докато омекнат и се поразмият.

След това добавяме лапада, бъркаме докато водата се изпари и лападът стане на гъста каша. За да го сгъстим, след като водата се е изпарила добавяме 2 с.л. брашно и продължаваме да бъркаме, за да не загори.

Махаме лапада от котлона, слагаме изцедения нахут при лапада и разбъркваме.

Сипваме по купички и натрошаваме отгоре сирене. Салатата може да се сервира и топла като основно ястие.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар