Ванилова панакота с мус от авокадо

10/05/2017
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Искате ли заедно да опитаме тази разкошна панакота? Или ще си я изядете сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 174
  • Преглеждания за месеца375
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се загряват млякото и сметаната (без да завира). Добавят се медът и ванилията, хубаво се разбъркват и се сваля от котлона. Прибавя се желатинът (предварително накиснат в 50 мл студена вода).

Бъркайте, докато се разтопи. Разпределете в чашки и оставете да се охлади на стайна температура. След това приберете в хладилника.

Обелете авокадото и го поставете в блендер. Добавете захарта и млякото. Пасирайте до гладкост. Изсипете сместа в купа и към нея прибавете разбитата сметана.

Разбъркайте внимателно и изсипете в пош. След като панакотата стегне, украсете с муса и шоколадови топчета (или настърган шоколад).подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Добринка Петкова
Пропуснала съм ванилията -2бр
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв