Пъстърва с орехи, босилек и сотирани тиквички

10/05/2017
"Здравословно предложение за обяд с уникален вкус и аромат "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетираме почистената риба.

Смиламе орехите и чесъна с помощта на блендер. Към тази смес добавяме пестото, зехтин и сол, черен пипер на вкус. С тази паста намазваме добре филетата и ги подреждаме в тава с хартия за печене, леко намазнена предварително със зехтин.

Печем за около 10-12 минути, докато коричката леко покафенее.

Тиквичките нарязани на средно големи кубчета сотираме в голям предварително загрят тиган с малко зехтин.

Когато тиквичките добият кафеникав загар добавяме малко масло, няколко стръка прясна мащерка и отстраняваме тигана от котлона. Поднасяме рибата гарнирана с тиквичките.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар