Страхотно мезе от охлюви

10/05/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Само за ценители - най-вкусното мезе за бира и вино с месо от охлюви "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 047
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Събраните охлюви се измиват добре.

В дълбока тенджерка се сипват около 2 литра вода с 1 ч. л. сол, зърна бахар, черен пипер и нарязан на полукръгчета морков. Когато водата заври сипваме охлювите и варим около 40 минути.

Вари се без капак, защото се отделя много пяна, която се изхвърля с решетъчна лъжица. Отцеждат се и с вилица се изважда месото.

Почиства се малкото червце, което е от отделителната система. В тиган се загрява олио и масло. Запържва се ситно нарязан пресен лук и нарязана скилидка чесън.

Когато сменят цвета си, сипваме месото от охлювите и моркова, разбърква се и овкусяваме със сол, червен пипер, нарязан ситно пресен магданоз, листенца розмарин и пресен джоджен.

След като се запържат за 2-3 минути се снема от котлона и сипваме в чиния. Страхотно мезе за вино или бира!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар