Сандвич с домашно босилеково хлебче

11/05/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"С каквото и да го напълните, все ще ви хареса това разкошно босилеково хлебче "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на тестото:
Стопляме водата в микровълнова фурна, не трябва да е гореща! Добавяме към нея маята и захарта, бъркаме, докато се разтворят. Пресяваме брашното и правим кладенче в средата, слагаме солта, босилека и олиото. Хубаво разбъркваме брашното, за да може босилекът да не остане на едно място. Добавяме на порции от маята и бъркаме. Омесваме меко тесто, но не лепкаво.

Оставяме тестото да втаса, трябва да уголеми обема си два пъти.След като е втасало тестото, го вадим и разделяме на четири еднакви топки, аз ползвах кухненска везна.

Омесваме всяка една от топките и ги разточваме с помощта на ръцете си под формата на хлебчета с дължина около 25 см.

Слагаме ги в тава, която предварително сме намазали с олио и набрашнили, на всяко хлебче правим резки с нож.

Оставяме ги да втасат за още 10-тина минути и печем в умерена фурна на 180 градуса за около 30 мин.

След като сме ги опекли, ги оставяме да изстинат. Разрязваме по дължина и ги намазваме с маргарин.

Нареждаме отгоре по 2 листа маруля, върху нея - салама, отгоре моцерелата, поръсваме с шарена сол и са готови за консумация.

Ако обичате, можете да сложите и доматено пюре.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар