Бекон на тиган с гарнитура от ориз със спанак

11/05/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Колоритна смес от аромати и вкусове, която сме сигурни, че ще ви допадне "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • бекон - 1 кг
  • спанак - 350 г
  • печурки - 250 г гъби
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 5 стръка
  • праз - 1 стрък
  • пресен чесън - 1 стрък
  • джоджен - 3 стръка
  • девесил - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бекона нарязах на тънки парчета, залях с голяма чаша гореща вода и го оставих да се изкисне около 2 часа. След това го пръжнах в тиган с малко олио, без да се препържва. Днес така реших да бъде и ми хареса, месцето стана по-сочно. Към края на пърженето поръсих само малко сол и черен пипер.

За гарнитурата:
В съд се загрява малко олио и се задушават печурките, измити, обелени и нарязани на ивици, като се заливат с една кафена чашка топла вода. След като се изпари водичката, се прибавя измитият и отцеден ориз.

Разбърква се няколко пъти и се прибавят нарязания пресен лук, чесън и една шепа праз. Малко след това се добавя и спанакът, изчистен предварително от дръжките и измит, който направо се накълцва в тенджерата.

Отново се разбърква и щом омекне спанакът, се залива с 3 ч.ч. вода. Поръсва се с подправки - сол, черен пипер, джоджен и девесил. Оставя се да се готви 15-на минути, котлонът се изключва и се оставя под капак, за да си обере водичката оризът.

Освен зеленията в ориза обезателно ще му отива цяла купа зелена салата.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар