Крем карамел с юфка

11/05/2017
София Христова
отСофия ХристоваНовак111218
"Когато не сте сигурни какво ви се яде повече - пригответе всичко наведнъж "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 661
  • Преглеждания за месеца877
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • юфка - 200 г
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • захар - на вкус
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете юфката в подходяща тава и я напръскайте с олио.

В една тенджерка затоплете млякото толкова, колкото да се разтопи захарта.

Разбийте яйцата и ги прибавете към прясното мляко, готовата смес изсипете в тавата.

С помощта на лъжица понатиснете парченцата юфка, която ще изплува.

Печете на 200 градуса за около 35-40 минути.

Поръсете с малко пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Бинка Стоичкова-Йовчева
Тази рецепта я има и под името Млечна баница, става много бързо и лесно и е много вкусна
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв