Крем карамел с юфка

11/05/2017
"Когато не сте сигурни какво ви се яде повече - пригответе всичко наведнъж "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • юфка - 200 г
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • захар - на вкус
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете юфката в подходяща тава и я напръскайте с олио.

В една тенджерка затоплете млякото толкова, колкото да се разтопи захарта.

Разбийте яйцата и ги прибавете към прясното мляко, готовата смес изсипете в тавата.

С помощта на лъжица понатиснете парченцата юфка, която ще изплува.

Печете на 200 градуса за около 35-40 минути.

Поръсете с малко пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар