Крем карамел с юфка

София ХристоваСофия Христова
Новак
11351517
Крем карамел с юфка
Снимка: София Христова
1 / 4
11/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Когато не сте сигурни какво ви се яде повече - пригответе всичко наведнъж"

Необходими Продукти

  • юфка - 200 г
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • захар - на вкус
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете юфката в подходяща тава и я напръскайте с олио.

В една тенджерка затоплете млякото толкова, колкото да се разтопи захарта.

Разбийте яйцата и ги прибавете към прясното мляко, готовата смес изсипете в тавата.

С помощта на лъжица понатиснете парченцата юфка, която ще изплува.

Печете на 200 градуса за около 35-40 минути.

Поръсете с малко пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Бинка Стоичкова-Йовчева
Бинка Стоичкова-Йовчева
Тази рецепта я има и под името Млечна баница, става много бързо и лесно и е много вкусна
20.08.2017 19:13
1