Порционирано крехко агънце за Герьовден

11/05/2017
Viktoriyaот ViktoriyaНовак
"За най-вкусни резултати - месцето на порции и печенето на тих огън, защото агнешкото си иска своето "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 10 порции крехко
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • сух джоджен - 1 - 2 с.л
  • мащерка - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крехкото агнешко месо се получава, когато агнето тежи между 28-32 кг живо тегло.

Прави се на порции. Смесват се всички подправки заедно с брашното и водата. От тази смес се топи всяка порция и се оставя да се овкуси за една нощ.

Рано сутринта на Гергьовден агнешките порции се слагат в тава и се завиват с алуминиево фолио. Пече се на 180 градуса за 3-4 часа.

След като е готово, се изважда и горещо се сервира с ориз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар