Пиле с майонеза и царевица

от Dark AngelНовак
19/05/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо7 258
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - пилешки гърди от 1 пиле
  • царевица - 1 консерва сладка
  • бяло вино - 150 мл
  • майонеза - 3 с.л.
  • масло - 80 - 100 г
  • копър - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян

Приготвяне

Пилешкото месо се почиства от кожата и се слага да се свари. Свареното, но не прекалено месо се вади, охлажда и се нарязва на тънки парчета по дължина - получават се общо 4 парчета пилешко.

Загрява се масло в широк тиган и посоленото и поръсено с черен пипер пилешко се слага да се запържи леко. Разбиват се с телена бъркалка майонезата и виното и се изливат върху пилешките гърди.

Оставя се да се готви, докато остане на мазнина и се вади в затоплено плато. В същия тиган се добавя още малко масло и се пуска отцедената царевица.

Задушава се за кратко и се овкусява със сол и черен пипер. Снема се и се разбърква с накълцан копър. Покрай пилешкото се разпределят купчинки царевица. Пилето с майонеза и царевица се поднася с пресни или задушени зеленчуци.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с