понеделник, 21 април

Пиле с майонеза и царевица

Публикувана от:
Видяно: 5 561 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Пилешко
Рецепта за Пиле с майонеза и царевица
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - пилешки гърди от 1 пиле
  • царевица - 1 консерва сладка
  • бяло вино - 150 мл
  • майонеза - 3 с.л.
  • масло - 80 - 100 г
  • копър - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян

Приготвяне на Пиле с майонеза и царевица

Пилешкото месо се почиства от кожата и се слага да се свари. Свареното, но не прекалено месо се вади, охлажда и се нарязва на тънки парчета по дължина - получават се общо 4 парчета пилешко.

Загрява се масло в широк тиган и посоленото и поръсено с черен пипер пилешко се слага да се запържи леко. Разбиват се с телена бъркалка майонезата и виното и се изливат върху пилешките гърди.

Оставя се да се готви, докато остане на мазнина и се вади в затоплено плато. В същия тиган се добавя още малко масло и се пуска отцедената царевица.

Задушава се за кратко и се овкусява със сол и черен пипер. Снема се и се разбърква с накълцан копър. Покрай пилешкото се разпределят купчинки царевица. Пилето с майонеза и царевица се поднася с пресни или задушени зеленчуци.

4,6666666666667 от 9 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и уникална рецепта за Пиле с майонеза и царевица. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай другите ни специалитети за Пиле с майонеза и царевица. Избрани рецепти от местната и интернационална кухня. Съвети как да сготвим Пиле с майонеза и царевица в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.