Пиле с майонеза и царевица

19/05/2012
от Dark AngelНовак
"Пилето си намери нови приятели в лицето на майонезата и заревицата, а пържените картофки намериха утеха при сиренето!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 426
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се почиства от кожата и се слага да се свари. Свареното, но не прекалено месо се вади, охлажда и се нарязва на тънки парчета по дължина - получават се общо 4 парчета пилешко.

Загрява се масло в широк тиган и посоленото и поръсено с черен пипер пилешко се слага да се запържи леко. Разбиват се с телена бъркалка майонезата и виното и се изливат върху пилешките гърди.

Оставя се да се готви, докато остане на мазнина и се вади в затоплено плато. В същия тиган се добавя още малко масло и се пуска отцедената царевица.

Задушава се за кратко и се овкусява със сол и черен пипер. Снема се и се разбърква с накълцан копър. Покрай пилешкото се разпределят купчинки царевица. Пилето с майонеза и царевица се поднася с пресни или задушени зеленчуци.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти