Агнешко с ориз, киселец и лапад

11/05/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор276854661
"Майсторски приготвено ястие - толкова вкусно, че не знаеш откъде да почнеш "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото месо и го нарежете на късчета. Сложете го в тенджера, залейте го с вода и добавете сол, черен пипер и два стръка пресен джоджен. Варете го около 2 часа.

Когато месото се свари, го извадете, но не изхвърляйте бульона, а го прецедете. Той ще ви трябва за по-късно.

Нарежете лука и чесъна на дребно. Изчистете и измийте киселеца и лапада. Нарежете го и го бланширайте за една минута.

Сгорещете олиото и в него задушете лука и чесъна за около 2 минути.

Добавете ориза и него задушете, докато стане прозрачен.

Прибавете киселеца, лапада и нарязани на дребно листчета джоджен. Поръсете с черен пипер, универсална подправка и сол на вкус.
Разбъркайте добре и сложете късчетата месо, като го разпределите между ориза и зелениите.

Залейте ястието с топла вода и сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Когато ястието е готово, извадете го от фурната и го поръсете с наситнен пресен магданоз.

Ястието е подходящо както за самостоятелно основно, така и за гарнитура към печени гъбки и печено месо.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар