Ориз с дреболийки на фурна

11/05/2017
"Агнешките дреболийки са най-вкусни на фурна, нали знаете?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 189
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешки дреболии - 400 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • пресен лук - 2 връзки
  • сол - на вкус
  • джоджен - 1/2 връзка пресен
  • черен пипер - 1 ч.л .
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • вода - 7 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме добре почистените и сварени агнешки дреболийки.

Обелваме и нарязваме на кубчета зрелия лук. Измиваме и режем на кръгчета зеления лук.

Мием ориза и задушаваме агнешките дреболийки, лука и ориза за няколко минутки в малко мазнина.

Добавяме водата, нарязаните джоджен и магданоз заедно с подправките.

Разбъркваме хубаво и печем в загрята фурна на 180-200 градуса, докато водата изври и се поеме от ориза.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!