Свинско с ориз и картофи по селски

11/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор462294551
"Бързо и много вкусно за заети домакини от село и от града "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 730
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 0.5 буркан
  • картофи – 4 бр. големи
  • ориз – 1 к.ч.
  • стар лук – 1 голяма глава
  • пресен лук – 3 стръка
  • чесън – 1 скилидка
  • моркови – 2 бр.
  • доматен сок – 1 к.ч.
  • черен пипер – 7 - 8 зърна
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • джоджен – 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нагрейте 3 с.л. олио и запържете ситно нарязания стар лук до омекване, добавете морковите, нарязани но филийки, и доматения сок, разбъркайте и задушете до омекване на моркова.

Добавете нарязаните на малки кубчета картофи, налейте 3 к.ч. топла вода, разбъркайте, гответе до изпаряване на водата за около 10 минути. Поръсете с зърната черен пипер и червения пипер, разбъркайте за кратко и добавете добре почистения и измит ориз и нарязаното на хапки месо от буркана.

Разбъркайте и налейте 5 к.ч. топла вода, посолете и оставете ястието да се готви на бавен огън при затворен капак до готовност на ориза.

Малко преди да свалите ястието от котлона, добавете нарязаният на по около 1 см пресен лук, нарязаните на ситно скилидка чесън и пресен джоджен, разбъркайте и след около 3 минути свалете ястието от котлона.

Бързо и много вкусно за заети домакини от село!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар