Начин на приготвяне
Нагрейте 3 с.л. олио и запържете ситно нарязания стар лук до омекване, добавете морковите, нарязани но филийки, и доматения сок, разбъркайте и задушете до омекване на моркова.
Добавете нарязаните на малки кубчета картофи, налейте 3 к.ч. топла вода, разбъркайте, гответе до изпаряване на водата за около 10 минути. Поръсете с зърната черен пипер и червения пипер, разбъркайте за кратко и добавете добре почистения и измит ориз и нарязаното на хапки месо от буркана.
Разбъркайте и налейте 5 к.ч. топла вода, посолете и оставете ястието да се готви на бавен огън при затворен капак до готовност на ориза.
Малко преди да свалите ястието от котлона, добавете нарязаният на по около 1 см пресен лук, нарязаните на ситно скилидка чесън и пресен джоджен, разбъркайте и след около 3 минути свалете ястието от котлона.
Бързо и много вкусно за заети домакини от село!подобни рецепти тук