Пиле фрикасе по селски

11/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор543355373
"Кой да знае, че това фрикасе така ще ни се услади - втора порция си сипваме и за още си мечтаем "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 813
  • Преглеждания за месеца1710
  • Преглеждания за седмицата331
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пиле – 0.5 бройлер
  • лук – 1 глава стар
  • моркови – 1 бр.
  • целина – 1 парче корен
  • краве масло – 100 г
  • брашно – 3 с.л. препечено
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко – 400 г
  • лимон – 0.5 бр. сока
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • магданоз - ж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистеното пиле от кожата в тенджера със студена и посолена вода и поставете на котлона. Добавете нарязаните на ситно морков, корен целина и лук. След като заври, премахнете образувалата се пяна и намалете на слаб огън. Свареното пиле обезкостете на малки късчета месо, а бульона запазете.

В тиган разтопете маслото и запържете накъсаното месо до лек златист цвят и го преместете в чиния.

В купа направете застройката, като смесите разбитите яйца с киселото мляко и препеченото брашно, разбъркайте до гладка еднородна смес.

Добавете към застройката няколко черпака от горещия бульон до уравновесяване на температурите в двата съда и сипете застройката към бульона.

Прибавете и запърженото месо, лимоновия сок и разбъркайте, след като заври, отнемете тенджерата от огъня. Преди сервиране поръсете с черен пипер и ситно нарязан магданоз на вкус.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар