Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Пиле по градинарски в гювеч

Пиле по градинарски в гювеч

magi yordanovamagi yordanova
Новак
9941222k
Пиле по градинарски в гювеч2 / 7
29/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Време е за следващата майсторска рецепта. Изисква време, но вкусът и е превъзходен и определено ще се хареса на всички. Такива сполучливи и вкусни рецепти са бисери в колекцията ни"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 брой
  • картофи - 4 броя
  • зелен фасул - 200 гр.
  • грах - 150 гр.
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 2 броя
  • лук - 2 броя
  • домати - 1 брой
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • червен пипер - 2 с.л.
  • олио
  • магданоз
  • чубрица
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на порции, които се овалват в кашичка приготвена от брашното, солта, червения пипер и 200мл вода.

Порциите се подреждат в гювеч. Налива се чаша от разтворения пилешки бульон и месото се пече един час на 200С.

След това към него се добавят почистените и измити зеленчуци. Ако има нужда се долива от бульона.

Гювеча се допича за още 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
512
46
39
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иван
Иван
Не съм я пробвал, днеска ше я сготвя да видим за какво иде реч.
09.01.2014 13:47
Тодор
Тодор
Супер
27.10.2013 10:10
zabidova
zabidova
Страшно вкусно се получи !
14.08.2013 12:10