Сирене по шопски с пилешки дробчета

11/05/2017
"Сега е моментът да си хапнете до насита с този специалитет от Българската Селска кухня "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 586
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се почистват и измиват. Овалват се в брашно и в малко загрята мазнина се запечатват от всички страни.

На дъното на гювечетата се слага парченце от маслото. Отгоре се слагат обелените и нарязани домати.

Покриват се с натрошено сирене и се поръсва чубрица. В единия край се слага от дробчетата и отново малко масло.

Поставят се в студена фурна с капачетата. Пекат се на 200 градуса около 30 минути. Изваждат се и се чукват яйцата до дробчетата.

Връщат се във фурната без капачета до готовност на яйцата.

Сервират се с люта чушка.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар