Селски ябълков пай

13/05/2017
"Първото парче, ще ви накара да се размечтаете за второ, а второто - да ви се прииска да изядете целия пай "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо477
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ябълки - 4 - 5 бр. (в зависимост от големината им)
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • брашно - 1 в.ч.
  • бакплувер - 1 пакетче
  • кисело мляко - 3/4 в.ч.
  • олио - 3/4 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме млякото и олиото към тази смес и отново разбиваме добре.

Добавяме предварително пресятото заедно с бакпулвера брашно и разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Сместа изсипваме в намазнена и набрашнена кръгла тава.

Върху сместа подреждаме ябълките, нарязани на тънки филийки.

Печем в умерена фурна. Поръсваме при сервирането с пудра захар - за предпочитане, когато сладкишът е изстинал добре.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар