Домашна пица със сирена

11/05/2017
"Хем хладилника ще разчистите, хем всички ще хапнат вкусно-вкусно "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо630
  • Преглеждания за месеца629
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В част от водата разтваряме маята и захарта. Пресяваме брашното и в него правим кладенче. Слагаме солта, зехтина, остатъка от водата и сместа с маята.

Омесваме до средно меко тесто и оставяме да втаса. Необходими му са между час и два, докато удвои обема си. Намазваме ръцете си със зехтин и разтегляме половината тесто, като леко притискаме директно в тавичката, докато се получи тънък и равномерен кръг (до стените на тавичката за пица).

От това тесто се получават 2 средно големи пици.

Тази основа може да използвате за всякаква пица, която да гарнирате по желание.

В случая аз добавих 4 вида сирена - количества, каквито имах в хладилника /бяло саламурено сирене, кашкавал, меко френско сирене тип Бри и синьо сирене/.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар