Телешко печено с пюре от моркови и сотирани гъбки

11/05/2017
"Направете специално място на масата за тази класика в кухнята - нека всички ѝ се насладим "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1.2 кг с кост
  • краве масло - 100 г
  • червено вино - 100 мл
  • черен пипер - 1 к.л.
  • морска сол - 1 ч.л. равна
  • За пюрето от моркови
  • моркови - 500 г
  • картофи - 1 голям картоф
  • краве масло - 50 г
  • готварска сметана - 50 мл
  • пикантина - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • печурки - 200 г
  • краве масло - 50 г
  • пикантина
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на порции. Намазва се с маслото, черния пипер и морската сол. Поставя се в тава, в която наливаме вода и добавяме виното.

Покриваме с алуминиево фолио и печем месото до готовност - около 3 часа. Наглеждайте - по време на печенето при необходимост долейте вода!

В тенджерка сваряваме обелените картоф и моркови. Отстраняваме зеленчуковия бульон. Блендираме.

Добавяме маслото, готварската сметана и овкусяваме с пикантина и сол.

Печурките се измиват и цели се задушават под капак в тиган с маслото и пикантината. Когато омекнат, махаме капака и доовкусяваме със черен пипер и сол, ако е нужно.

Сервираме телешкото печено с красиво оформено пюре - използвайте ринг, шприц или лъжица за сладолед, и сотирани цели гъбки.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар