Питка с маслини и семена

11/05/2017
"Толкова пухкава, толкова ароматна - не питка, а истинско чудо "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 096
  • Преглеждания за месеца1095
  • Преглеждания за седмицата177
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете хладкото прясно мляко, сложете захарта и начупената мая. Разбъркайте и оставете да се активира маята.

В друга купичка смесете солта, бакпулвера и 7 с.л. от брашното. Към шупналата мая добавете олиото, яйцата и разбъркайте.

Към течните продукти добавете брашното, смесено с бакпулвера, и разбъркайте до смесване на продуктите.

Направете кладенче в останалото брашно и изсипете сместа. Започнете да месите, докато получите гладко и нелепнещо тесто. Сложете омесеното тесто в леко намазнена купа и покрийте. Изчакайте да удвои обема си.

Сложете тестото върху леко набрашнен плот и с ръце го оформете на голям правоъгълник. Намажете с разтопеното масло и поръсете с нарязаните маслини. Навийте на руло и срежете на две по дължина.

Усуквайте, навийте на охлюв и го поставите в намазнена и набрашнена тава. Аз използвах широка и дълбока тенджера. Разбъркайте жълтъците с млякото и го намажете. Поръсете със семена по избор и покрийте с фолио или капак.

Оставете да втаса повторно. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.

От това тесто може да приготвите всякакъв вид закуски и при тях не е нужно второ втасване!подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар