Калмари пане в царевична панировка

12/05/2017
"Това мезе заслужава ли една бира! Ами две?"
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • калмари - 1 бр. туба с пипалата
  • царевично брашно - 100 г
  • яйце - 1 бр.
  • бял пипер - щипка
  • сол - щипка
  • соев сос - няколко капки
  • олио - 200 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарът се почиства, измива и нарязва на шайби с дебелина 1 см. Пипалата също се почистват и разполовяват на 2-3 парчета.

Поръсваме с бял пипер и малко сол.

Овкусените шайби и пипалата се топват в разбитото яйце, овалват в царевично брашно и се пържат в предварително нагорещеното олио. Може и във фритюрник.

Като порозовеят, се махат от мазнината, слагаме върху кухненска хартия.

Напръскват се леко със соев сос.

Сервират се с лимон или готов лимонов сос.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар