Моркови с бурата и песто на фурна

12/05/2017
Даяна
отДаянаНовак910
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • моркови - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • балсамов оцет
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • бурата - 150 г сирене
  • печени лешници - за поръсване
  • за пестото
  • пресен босилек - 10 стръка
  • печени лешници - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • пармезан - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Страхотна рецепта с много витамини, подходяща за деца, обичащи моркови, както и за майките, решили да отслабват.

Предварително ще кажа че сиренето Бурата може да се замести с моцарела, а заедно с морковите във фурната може да се изпекат и други кореноплодни зеленчуци.

Морковите се измиват и обелват, след това се режат на пръчици (или както ги обичате).

Чесанът се обелва и счуква (пасира) с малко сол.

Фурната се загрява на 200 градуса, тавата, която сте си избрали и смятате за подходяща, се покрива с хартия за печене.

Вече нарязаните моркови се поставят в средата на избраната тава, покрита с хартия за печене, към тях се добавя е вече счуканият чесън, както и мащерката, сол на вкус, черен пипер на вкус и се полива със зехтин. Разбъркват се леко с ръка и се разпределят равномерно в тавата.

Пекат се 20 мин.

Пестото
Листата на босилека се откъсват и се слагат в блендер заедно с 50 г печени лешници, 30 г пармезан, сол на вкус, черен пипер на вкус и зехтин на вкус. Всичко се смила добре до получаване на хомогенна смес.

Вече опечените моркови се сервират със сиренето Бурата и босилековото песто, поръсени с балсамов оцет и печени лешници.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар