Сос Импромптю

12/05/2017
"Уникално вкусен сос, с който всяка пържола ще се чувства на мястото си "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • рокфор - 50 г синьо сирене
  • масло - 25 г
  • печурки - 150 г пресни
  • зехтин - 1 с.л.
  • сметана - 150 мл готварска
  • сол
  • черен пипер
  • маслинена паста - 1/2 ч.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете печурките, нарежете и леко задушете в тиган с маслото и зехтина.

След като поизври отделената от тях течност, сипвайте по малко от сметана и разбърквайте, докато поеме цялото количества.

Прибавете нарязаното на ситно сирене и гответе на бавен огън до пълното разтопяване.

Опитайте на вкус, преди да добавите сол, и при поднасяне - малко чер пипер, но не заглушавайте аромата на сиренето.

Може леко да го подсилите с маслинена паста.

Аз го сервирам със свински пържоли, но Вашите предпочитания може да са различни.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Теодора Иванова Каменова
Това си е моя импровизация
1
0
Йорданка Ковачева
Браво. Чудесно би се съчетало със свинско, пилешко или телешко месце!
1
0
Теодора Иванова Каменова
Радвам се
1
0
Йорданка Ковачева
Ммм, този сос веднага си го добавям към "любими ",чудесен е!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв