Сос Импромптю

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534904181k1
Сос Импромптю
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 5
12/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Уникално вкусен сос, с който всяка пържола ще се чувства на мястото си"

Необходими Продукти

  • рокфор - 50 г синьо сирене
  • масло - 25 г
  • печурки - 150 г пресни
  • зехтин - 1 с.л.
  • сметана - 150 мл готварска
  • сол
  • черен пипер
  • маслинена паста - 1/2 ч.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете печурките, нарежете и леко задушете в тиган с маслото и зехтина.

След като поизври отделената от тях течност, сипвайте по малко от сметана и разбърквайте, докато поеме цялото количества.

Прибавете нарязаното на ситно сирене и гответе на бавен огън до пълното разтопяване.

Опитайте на вкус, преди да добавите сол, и при поднасяне - малко чер пипер, но не заглушавайте аромата на сиренето.

Може леко да го подсилите с маслинена паста.

Аз го сервирам със свински пържоли, но Вашите предпочитания може да са различни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Това си е моя импровизация
12.05.2017 13:41
1
1
Покажи всички подкоментари
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Радвам се
12.05.2017 13:41
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Ммм, този сос веднага си го добавям към "любими ",чудесен е!
12.05.2017 13:36
1