Свински сърца, задушени с вино и масло

12/05/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Сърцето има нужда от любов, но също и от бяло вино и точните подправки "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо890
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските сърца трябва да се сварят. За предпочитане е да се варят в тенджера под налягане за около 50 мин.

Измиват се и се слагат да се варят. Когато заври водата, сложете капака на тенджерата, така ще знаете колко врем врат.

След като са се сварили, ги оставяме да застинат и ги нарязваме на кубчета.

Обелваме и нарязваме лука - пресния лук - на кръгчета, а кромида на полумесеци.

Загряваме олиото в дълбок тиган и добавяме лука, мешаме го, за да не загори.

Добавяме 1 ч.ч. вино и оставяме под капак, да се задуши и омекне.

След като е омекнал, добавяме сърцата и останалото вино, разбъркваме и отново оставяме под капак за около 10 мин, като периодично разбъркваме. Трябва да изври виното.

След като изври виното, добавяме маслото, бъркаме, докато се разтопи, и отново оставяме под капак. След 10-15 мин трябва да е готово.

Сервираме още топло, като за гарнитура може да се направи зелена салата с пресен лук.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар