Сиропирана баница с локум на рула

12/05/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"Докато не я опитате, няма да ни пуснем да станете от масата. След това сами няма да искате да станете "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 097
  • Преглеждания за месеца1096
  • Преглеждания за седмицата170
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кори за баклава - 1 пакет
  • За плънката
  • яйца - 4
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • локум - 3 кутийки
  • За сиропа
  • вода - 3 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. Оставя се да изстине.

Смесват се и се разбиват продуктите за плънката с миксер до еднородна смес.

Вземат се две кори, намазват се с по 3 супени лъжици от плънката. Разнася се с четка по цялата кора.

Нарежда се локумът на тясната страна и се навива на руло. Рулата се подреждат в леко намаслена тавичка.

Пече се на 170 градуса за около 15 минути или до златист цвят. Нарязва се и се залива топла със студен сироп.

Хубаво е до отлежи за да поеме сиропа.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар