Апетитни сандвичи със спанак и яйце

12/05/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф114264210094
"Ужасно вкусни - направо ще се пристрастите към свежия им вкус "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 549
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • зелен лук - 2 стръка
  • спанак - 150 г листа пресен
  • яйце - 1 бр. прясно
  • краве сирене - 100 г натрошено
  • кашкавал - 50 г
  • магданоз - пресен
  • джоджен - пресен
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • хляб - 3 - 4 бр. филийки
  • краве масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеления лук почистваме, измиваме и нарязваме на много ситно. Също така измиваме и нарязваме ситно листата зелен спанак (150 г). В тиганче затопляме краве масло и слагаме да се задушават нарязаните лук и спанак.

Прибавяме 1-2 с.л. вода. Подправяме с черен пипер и червен пипер.

Нарязваме ситно магданоз и джоджен на вкус и слагаме и тях към лука и спанака. Задушаваме няколко минути, да омекнат добре.

Когато са готови, дръпваме от котлона и разбъркваме няколко пъти да се охладят.

В купичка разбиваме прясно яйце и смесваме с натрошено краве сирене и настърган ситно кашкавал. Прибавяме към зеленчуците (лук, спанак и подправки) и разбъркваме добре.

Подреждаме филийки хляб в тавичка и намазваме отгоре с получената плънка.

Слагаме филийките в нагрята на горен реотан силна фурна да се запекат до готовност - да станат леко златисти.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар