Картофена манджа с гъби

12/05/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Вкусна гозба готвим и с приятелите ще я споделим "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо299
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите (400 г) и гъбите (200 г) белим, измиваме и нарязваме.

В олио (3-4 с.л.) задушаваме картофите и гъбите и прибавяме към тях почистен и настърган лук (1 бр). Ръсваме червен пипер (1 ч.л.), черен пипер на вкус, чубрица на вкус и брашно (1 с.л.).

Разбъркваме и наливаме топла вода (приблизително 1 л или повече). Прибавяме натрошен бульон (пилешки или зеленчуков по вкус) и варим манджата с открехнат капак до готовност, като няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме кетчупа (1 с.л.).

Може по време на готвене да доливаме още топла вода или да сгъстим с още брашно, разредено с малко вода. Сервираме ястието поръсено с нарязан ситно пресен копър.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар