Лапад с ориз и гъби

20/05/2012
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Перфектното пролетно ястие, което ще приготви дори човек, който не е стъпвал досега в кухнята "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 835
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада и го накълцайте ситно. Загрейте олиото в тенджера на котлона и сложете да се запържи за кратко стрък розмарин.

Извадете го и в мазнината сложете накълцания ситно лук. След като леко омекне, добавете почистените и нарязани гъби, както и чесъна (скълцан).

Оставете да се готви на умерен котлон, докато гъбите омекнат. Добавете ориза, разбъркайте и долейте 1 ч.ч. вода или бульон.

Щом течността се абсорбира, долейте още 1 ч.ч., а след нея и още една. Когато оризът е напълно готов, добавете подправки на вкус, орехите и накълцания лапад.

Объркайте, докато лападът спихне и снемете от котлона. Разпределете лапада с ориз и гъби в чаши или десертни купички. Поднесете обърнато в чиния.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Val Ivanov
Val Ivanov
03.05.2017 17:29
Сиренце и кисело млеко,ехааа
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв