Постни пълнени чушки с царевица и ориз

12/05/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Радост за очите и наслада за небцето - кой може да устои на подобно предложение за обяд "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо486
  • Преглеждания за месеца485
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и нарязваме на много ситно. Моркова белим, измиваме и нарязваме на малки кубчета.

В олио (3 с.л.) и малко вода задушаваме нарязаните морков и лук. Прибавяме и замразената царевица. Задушаваме, докато останат на мазнина, като разбъркваме и прибавяме измития ориз (1/2 ч.ч.).

Подправяме с черен пипер, сол, чубрица и магданоз на вкус. Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (3 ч.ч.). Варим, докато оризът и зеленчуците са готови - сварени.

С приготвената плънка напълваме печените чушки. Слагаме ги в намазана с олио тавичка и поливаме с малко олио.

Запичаме за кратко във фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар