Бърза вечеря със стар хляб

12/05/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Раз-два и вечерята е готова! Бързо, практично и много вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 958
  • Преглеждания за месеца16957
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • хляб – 220 г сух на филии
  • яйца – 6 бр.
  • бекон – 300 г
  • прясно мляко – 250 мл
  • кашкавал – 150 г
  • сол – ¼ ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • краве масло – 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на кубчета, заделете 50 г от него, а останалия запечете в тиган с незалепващо покритие до кафяв загар, поставете го върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Нарежете хляба на малки кубчета и го поставете в дълбока купа. Отделно разбийте яйцата с вилица, добавете прясното мляко, черен пипер на вкус и солта, разбъркайте.

Залейте кубчетата хляб със сместа и леко разбъркайте.

Настържете кашкавала на ренде и добавете 2/3 от него в сместа заедно с изпечения бекон и отново леко разбъркайте. Оставете да престои така, докато нагрее фурната, която включвате на 200 градуса.

Намажете кръгла форма за торти с маслото, сипете сместа в нея и поръсете с оставените части бекон и настърган кашкавал. Покрийте формата с алуминиево фолио и поставете в нагрятата фурна, а след 30 минути печене така премахнете фолиото и запичате до приятен загар.

Нарежете соления кейк и сервирайте топъл.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар