Бърза вечеря със стар хляб

12/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф777447625
"Раз-два и вечерята е готова! Бързо, практично и много вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 343
  • Преглеждания за месеца1022
  • Преглеждания за седмицата644
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на кубчета, заделете 50 г от него, а останалия запечете в тиган с незалепващо покритие до кафяв загар, поставете го върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Нарежете хляба на малки кубчета и го поставете в дълбока купа. Отделно разбийте яйцата с вилица, добавете прясното мляко, черен пипер на вкус и солта, разбъркайте.

Залейте кубчетата хляб със сместа и леко разбъркайте.

Настържете кашкавала на ренде и добавете 2/3 от него в сместа заедно с изпечения бекон и отново леко разбъркайте. Оставете да престои така, докато нагрее фурната, която включвате на 200 градуса.

Намажете кръгла форма за торти с маслото, сипете сместа в нея и поръсете с оставените части бекон и настърган кашкавал. Покрийте формата с алуминиево фолио и поставете в нагрятата фурна, а след 30 минути печене така премахнете фолиото и запичате до приятен загар.

Нарежете соления кейк и сервирайте топъл.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар