Супа топчета с гъби

12/05/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Добавяте малко гъби и обикновената супа топчета става истинско гастрономическо чудо "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо117
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим малки топчета от каймата, които овалваме добре в брашно. Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на ситно или на филийки - както предпочитаме.

В олиото запържваме топчетата от каймата. Когато са готови, изваждаме от мазнината и в същата слагаме нарязаните гъби. Прибавяме краве масло (1 ч.л.).

Задушаваме няколко минути и прибавяме настърган лук, черен пипер и чубрица на вкус. Ръсваме брашно (1 ч.л.) и с непрекъснато разбъркване наливаме топла вода, приблизително 1 л и 1/2 л.

Варим няколко минути и прибавяме запържените топчета и натрошен пилешки бульон (1 кубче).

Варим супата още 15 минути, ръсваме фиде (2-3 с.л.) или количество по вкус. Варим супата до готовност и застройваме с разбити жълтък и кисело мляко (2 с.л.). Поднасяме със сок от лимон или с оцет.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар