Пухкава питa

12/05/2017
"Не може да ѝ устоите, а и защо бихте се опитали - толкова е вкусна "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо372
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се слага в хладка чаена чаша вода, докато се разтопи.

Пресява се половината брашно и в кладенче се добавят всички останали продукти, като се оставя един жълтък настрани за намазване на питата.

Накрая се добавя и маята и останалата част от брашното до получаване на средно твърдо тесто. Оставя се да втаса около час.

След това разделяме тестото на две части. Едната част разточваме и с помощта на чаша правим кръгчета, които прегъваме да станат като ухо и редим в намазнена тава.

Другата част от тестото разточваме, намазваме с маслото и режем на триъгълници, които оформяме като кифлички и редим в краищата на тавата.

Намазваме с жълътъка и поръсваме с мака. Оставаме 10-тина минути да втаса.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто кафява коричка.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар