Огретен за студенти

12/05/2017
Даяна
отДаянаНовак910
"Взимаме назаем тази рецепта от студентите и я споделяме с вас, а вие ще я оцените "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо752
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този огретен е за хората, които обичат картофките и сиренцето - те са преобладаващите продукти. Прави се много лесно с не много продукти, децата го обожават (поне такъв опит имам). Кренвиршът може да бъде заместен с някаква шунка или подобен салам, откъм подправки може да сложите, каквото обичате и смятате, че добре ще се впише, домат не е задължителен, за заливката не я правете като на мусака (с кисело мляко), защото чарът на ястието е в нея.

Започваме от тавичката, големината е по ваша преценка, но със сигурност трябва да е от малко по-дълбоките, та намираме си подходящата и започваме с картофите, обелваме ги и ги нарязваме, големината на рязане е по ваш вкус и избор кой както ги обича, слагаме ги в тавичката заедно със сол на вкус, малко олио, черен пипер на вкус и доливаме вода горе-долу до половината на картофките.

Слагаме ги във фурната на 200 градуса. Докато са в процес на омекване, си нарязваме кренвирша (начинът на нарязване е изцяло индивидуален). И кренвиршът отива в тавичката при картофите (без значение дали са готови или просто омекнали). Изчакваме ги да омекнат до готовност и прибавяме няколко лъжички доматен сок (не е задължителен).

Когато всичко във фурната е готово, идва време за заливката. В подходяща купичка разбиваме 3-4 яйца, натрошаваме сиренето и настъргваме кашкавала. Тази смес изсипваме върху готовите картофи и оставяме на горна фурна (по-близо до горния реотан), докато се запече и добие желаният за нас вид .

Може да го поднесете с лъжичка кисело мляко или хубава домашна питка.

Бързо, лесно и вкусно!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар