Бързи еклери

12/05/2017
Мария
отМарияЧирак46744
"Ето как ще станете истински майстори на еклерите - с мерак и тази супер лесна рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 388
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • вода - 200 мл
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 100 мл
  • сол - 2 щипки
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • крем оле - 1 пакет на д - р Йоткер (ванилия)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една тенджера и я слагаме на котлона. В нея слагаме 200 мл вода, 100 мл олио и 2 щипки сол. Оставаме да заври на котлона, след като вземе да ври, прибавяме брашното, като непрекъснато бъркаме, докато не се образува тесто, което да се отделя от стените на тенджерата.

След като е готово тестото, го сваляме от котлона и го оставяме да поизстине за около 5-6 минути. След това добавяме при тестото едно по едно яйцата, като след всяко яйце разбъркаме хубаво до поемането му от тестото.

След това взимаме 2 чаени лъжички и гребваме от тестото с едната, а с другата избутваме тестото в тавата. След като тавата я запълним, я слагаме в загрята фурна на 180°C до готовност.

След като изпечем еклерите, ги оставяме да изстинат и с получения крем от млякото и Oле-то ги пълним и оставяме за няколко часа да поомекнат.

Който желае, може да ги поръси със пудра захар или със течен шоколад.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар