Бързи еклери

12/05/2017
Мария
отМарияЧирак6211512
"Ето как ще станете истински майстори на еклерите - с мерак и тази супер лесна рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 983
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • вода - 200 мл
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 100 мл
  • сол - 2 щипки
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • крем оле - 1 пакет на д - р Йоткер (ванилия)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една тенджера и я слагаме на котлона. В нея слагаме 200 мл вода, 100 мл олио и 2 щипки сол. Оставаме да заври на котлона, след като вземе да ври, прибавяме брашното, като непрекъснато бъркаме, докато не се образува тесто, което да се отделя от стените на тенджерата.

След като е готово тестото, го сваляме от котлона и го оставяме да поизстине за около 5-6 минути. След това добавяме при тестото едно по едно яйцата, като след всяко яйце разбъркаме хубаво до поемането му от тестото.

След това взимаме 2 чаени лъжички и гребваме от тестото с едната, а с другата избутваме тестото в тавата. След като тавата я запълним, я слагаме в загрята фурна на 180°C до готовност.

След като изпечем еклерите, ги оставяме да изстинат и с получения крем от млякото и Oле-то ги пълним и оставяме за няколко часа да поомекнат.

Който желае, може да ги поръси със пудра захар или със течен шоколад.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Nora
Nora
13.06.2018 09:53
Много обичам тази рецепта,винаги се получават дори когато бързам :)
0
0
Мария
Мария
14.06.2018 21:58
Радвам се
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв