Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Руло със сметана и крема сирене

Руло със сметана и крема сирене

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Руло със сметана и крема сирене
Снимка: Таня Левенова
1 / 5
13/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
6
"Опитате ли това лесно руло, няма да посегнете към друго от магазина - гаранция"

Необходими Продукти

  • блат
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 1/2 к.ч. /100 мл/
  • захар - 1 к.ч.
  • брашно - 2 к.ч.
  • ванилова захар - 7 г
  • крем
  • заквасена сметана - 350 г
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • ванилена захар - 7 г
  • сладко от боровинки - 2 с.л. пълни, или друго по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата поставяме в купа, изсипваме водата и захарта. Разбиваме сместа с миксер до побеляване - около 10 мин. Следва брашното, което добавяме на два пъти, като вече разбъркваме внимателно с шпатула. Сместа се изсипва в тава от фурната, застлана с хартия.

Тавата се поставя в предварително загрята фурна на 180 г. Печенето продължава не повече от 12 мин - до лек загар, иначе блатът ще се препече и после ще се напука при завиването.

Готовият блата се оставя да се охлади в тавата за около 5 мин.

След това върху леко навлажнена кърпа се поставя хартия за печене /може и свежо фолио/. Върху хартията поставяме и обръщаме блата -махаме хартията, върху която е бил, и го завиваме внимателно на руло с хартията отдолу, а след това и с кърпата.

Докато чакаме да поизстине рулото, правим крема. Разбиваме крема сиренето със захарта с миксер, добавяме сметаната. От този крем почти половината отделяме настрани.

В едната част /по малката/ прибавяме сладкото. Разбъркваме хубаво.

Разгъваме леко блата и го намазваме с цветният крем. Върху него на 3-4 места намазваме с част белия крем.

Завиваме рулото и го поставяме в подходяща чиния. Изрязваме двата края на рулото и го намазваме с останалия бял крем.

Отгоре съм сложила 2-3 с.л. от цветния крем и с форма за рязане на сирена направих кръгове.

По желание може да се настърже шоколад или някаква друга украса.

Рулото трябва да престои в хладилник няколко часа, преди да се нареже -

ние не изчакахме толкова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: