Жадната монахиня

13/05/2017
Антонияот АнтонияНовак
"Толкова изкусителен и вкусен, че е в състояние да накара дори и монахиня да забрави за някое от обещанията си "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 063
  • Преглеждания за месеца5062
  • Преглеждания за седмицата1102
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • Блат
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.*
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • Сироп
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 60 г
  • крем
  • заквасена сметана - 400 г
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам захарта и яйцата с миксер до получаване на гъст крем.

Брашното и бакпулверът се пресяват и отново се разбърква.

Сместа се изсипва в подходяща тава и се пече на 180 градуса до готовност.

След като е изстинал блатът, се надупчва с дървено шишче.

Сварява се сиропът и се залива. Отново се охлажда.

Сметаната и захарта се разбъркват с помощта на лъжица, в никакъв случай с миксер, защото се втечнява.

Полученият крем намазваме върху сладкиша и декорираме по желание.

Оставяме да се охлади няколко часа в хладилник.

* 1 ч.ч. - 200 млподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар