Солена палачинкова торта Грахова принцеса

13/05/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Видяхме и сърцето ни трепна, а в стомаха усетихме пеперуди - това е любов от пръв поглед "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 082
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките:
Двете яйца се разбиват с малко сол и последователно се прибавя брашно, мляко, олиото, топла вода, отново брашно, редувайки ги до получаване на гладка смес с гъстота като боза. Изпичат се девет палачинки в сгорещен тиган, на който дъното се намазва с капки олио с помощта на четка.

За плънката:
Сметаната и майонезата се смесват и се разбъркват с лъжица в купа, от която се отделя малко за украса.

Подготвят се различни смеси в отделни съдове, например така: кисели настъргани краставички и настъргано филе на едро ренде; настъргания кашкавал и настъргани белтъци; нарязани стерилизирани гъби, нарязани маслини без костилка и каперси.

Във всяка купичка се прибавят по две лъжици от сметановата смес и се разбърква.

Сглобяване на тортата:
Първата палачинка се поставя в тортена чиния, намазана с тънък слой лъжица майонеза. Нанася се част от първата смес и така се редуват палачинки и смес. През три палачинки два пъти се поръсва със сладка царевица, каперси и грах. Тортата се подмазва отгоре с тънък слой от отделената сметана, изтегляйки към периферията, така че да потече леко отстрани като украса.

Украсете своята палачинкова торта по желание.

Аз поръсих в средата с натрошени жълтъци и украсих с фунийки от филе.подобни рецепти тук

5 15
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Много красива!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв