Пилешки пръжки с млечно-лимонов сос

13/05/2017
"Планирайте парти с приятели - все някой трябва да ви помогне да изядете тези супер вкусни пилешки пръжки "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо369
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг
  • соев сос - 1 с.л.
  • вегета - 1 ч.л. зеленчукова
  • черен пипер - 2 щипка смлян
  • мерудия - 2 щипка
  • къри - 2 щипка
  • сол - 2 щипка
  • олио
  • за соса
  • майонеза - 3 с.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
  • лимон - 3 шайби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и подсушено пилешко месо се обезкостява и нарязва на хапки, след което се запържва в сгорещено олио.

Разбърквайте периодично, а когато месото придобие златист цвят, напръскайте със соев сос и поръсете с подправките.

Извадете месото в купа и направете соса.

Размийте една равна чаена лъжичка брашно с малко прясно мляко. Три лъжици сметана и три лъжици майонеза се разбъркват в купичка заедно и се прибавя размитото брашно, а после - и останалото прясно мляко.

Сместа се слага в малка тенджерка на огъня да заври и щом клокне, се оттегля. В соса се пускат веднага кашкавалът и резенчетата лимон, нарязани на дребни кубчета.

Готовите пилешки хапки се заливат с млечния лимонов сос.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар