Солени палачинки с коприва

13/05/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Разкошно солено предястие, с което определено ще впечатлите всички - истинска наслада за сетивата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 220
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • за около 10 палачинки
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • сол - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • коприва - 600 - 700 г
  • плънка
  • кашкавал - 300 - 400 г
  • печени чушки - 1 буркан
  • олио - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 1 кофичка (400 г)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се запарва за около 10 мин - измива се, слага се вода на котлона, след като заври, слагаме копривата. Държим я във врящата вода около 10 мин и я махаме, изцеждаме я и оставяме да изстине. След като изстине, я нарязваме на дребно.

Правим си плънката:
Изцеждаме печените чушки и ги нарязваме на малки кубчета. Изсипваме ги в купа заедно със заквасената сметана и олиото. Разбъркваме добре, подправяме със сол на вкус.

Рендосваме всичкия кашкавал.

Приготвяме сместа за палачинките. Разбиваме с помощта на тел яйцата и солта. Добавяме прясното мляко и поетапно, добавяме и от брашното. Сместа не трябва да е гъста като боза, а по-скоро да наподоби разредена боза, т.е две идеи по-рядка.

В тиган за палачинки слагаме 2-3 капки олио или го намазвате с четчица. Слагате малко коприва да се позапържи и изсипвате от сместа за палачинки. Моята мярка е 2/3 от черпака.

Обръщате я, след като се е запекла, да се изпече и от другата страна.
След като сте направили всички палачинки, ги оставяте да поизстинат.

Сглобяваме палачинките.

Намазваме ги с плънката от чушки и заквасена сметана, поръсвате с кашкавала и я завивате. Отгоре поръсвате с кашкавал и ако желаете той да се разтопи, можете да я сложите за 30 сек в микровълнова.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар