Свински дроб със лапад

13/05/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Вкусно по селски - сега гарнирайте с бутилка вино и хапвайте с апетит "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо73
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се измива, нарязва се на две през средата.

Слагаме на котлона тенджера с вода да заври, след като заври, пускаме дроба във водата за 7-8 мин, той ще промени цвета си. Целта е да се махне кръвта от него чрез тази термична обработка.

Махаме го от врящата вода и го оставаме да изстине. Нарязва се на парченца, големината и дебелината зависи от вас.

Лапада го измиваме и го попарваме във вряща вода. Той ще промени цвета си и така ще разберете, че е готов (около 4-5 мин).

Изваждате го от водата и го отцеждате с помощта на гевгир.
Обелвате и нарязвате на ситно лука, разтопявате половината масло в дълбок тиган и добавяте лука да се запържи. След като поомекне, добавяте дроба, черен пипер и виното.

Трябва да се готви под капак, така че да може да се задуши и да се изпари виното (около 15-20 мин).

След като се е изпарило виното, добавяте останалото масло и лапада, разбъркайте, докато се омесят добре.

След като се омесят добре, махате от котлона и овкусявате със сол.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар