Реден ябълков пай с грис

14/05/2017
Lydmilkaот LydmilkaНовак
"Перфектният десерт за начинаещи кулинари - приготвя се много лесно и за минути "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 006
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното с бакпулвера. Добавяме захарта, гриса и ванилията. Разбъркваме добре.

Обелваме ябълките и в отделна купа ги настъргваме и объркваме с канела.

В тава с хартия за печене настъргваме 1/3 от маслото на най-едрите дупки на рендето.

Пълним 1 чаена чаша от сухата смес и я разпределяме равномерно върху настърганото масло. Добавяме и половината от настърганите ябълки.

Изсипваме още 1 ч.ч. от сухата смес и слагаме останалата част от ябълките. Изсипваме цялата останала суха смес и настъргваме останалото замразено масло.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато придобие златист цвят.

След като извадим пая от печката, поръсваме със захар за украса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар