Руло с риба тон и червена чушка

14/05/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач1722301187
"Гостите ви ще останат очаровани от това изискано предястие, а и се приготвя толкова лесно "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо526
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • За блата
  • брашно - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 40 мл
  • захар - 40 г
  • сол - 2 щипки
  • бакпулвер - 8 г
  • За плънка
  • риба тон - 150 г, от консерва
  • аншоа - 4 филенца
  • майонеза - 2 с.л.
  • червена чушка - 160 г, печена или маринована (белена)
  • пастет от сушени домати - 2 ч.л. (по желание)
  • За украса
  • майонеза - за намазване
  • яйце - 1 бр., твърдо сварено
  • маслини - 4 - 5 бр., зелени
  • червена чушка - около 40 - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Първо, пригответе блата за рулото, като разбиете добре с миксер яйцата със захарта и солта, а после добавите и млякото.

2. Брашното пресейте с бакпулвера и на части сипвайте при яйцата, бъркайки на ръка, докато получите хомогенна смес.

3. В тавичката от фурната, застлана с хартия за печене, излейте сместа и разпределете равномерно. Печете на 170 градуса за 10 минути в предварително загрята фурна. Добре е да си проверявате, като поглеждате през прозорчето, без обаче да я отваряте. Важно е блатътда не се препича прекалено, за да не се напука после при навиването.

4. Щом е готов, обърнете го върху чиста мокра кърпа (може върху нея да положите друг лист хартия за печене, за да ви е по лесно), отделете внимателно хартията, с която се е пекъл, и навийте на рулце заедно с кърпата. Оставете да се охлади.

5. Докато блатът се охлажда, пригответе плънката. За целта вземете дълбок съд и поставете всички продукти за нея вътре. Много е важно да са добре отцедени от мазнина и течности по тях, за да не става течна плънката ни. Пасирайте до гъста фина смес.

6. Развийте изстиналия блат и разпределете равномерно почти всичката плънка, остатъка заделете за украса или заливане на рулото при сервиране. Завийте отново и оставете за 30 минутки в хладилник (или до момента, когато ще го сервирате).

7. Малко преди поднасяне извадете от хладилника и намажете с майонезата (тънък пласт), настържете вареното яйце и посипете отгоре, а чушката нарежете на тънки лентички и украсете с нея и с маслинките.

8. Сервирайте като предястие и винаги добре охладено.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар