Агнешки ребърца с пресни картофи

14/05/2017
Марияна
отМариянаИноватор5382545493
"Пролетта идва с крехки агнешки ребърца и вкусни пресни картофки - истински пир за ценителите на селската кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо573
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешки ребърца – 2 кг
  • пресни картофи – 1 ½ кг
  • олио - 100 мл
  • джоджен – на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • топла вода – 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и остъргваме с нож тънката кора. Режем ги на големи кубчета. Слагаме ги в купа и поръсваме със сол и черен пипер и объркваме, за да се овкусят добре.

Нарязваме на порции с желана големина агнешките ребърца. После ги измиваме добре с вода. От всички страни ги поръсваме със сол, черен пипер и накрая с червен пипер, като ги натриваме с ръце.

Нарязваме пресен джоджен на ситно. Поръсваме агнешкото с него.

Оставяме ги так за кратко, за да поемат подправките.

Слагаме картофите в дълбока тава по цялото дъно. Върху тях нареждаме агнешките ребърца. Поливаме с олиото навсякъде. Последно слагаме топла вода.

Печем на 220 градуса в загрята фурна до пълното изпичане на картофите и докато месото стане с хубава коричка.

След 20 мин от печенето слагаме фолио отгоре и печем. Дави е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар