Дроб сарма с ориз в тенджера

14/05/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Уникална дроб сарма в тенджера, който ще се услади дори и на почитателите на класическия вариант "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешките дреболии от черен дроб, бял дроб, момици и черва. Слагаме голяма тенджера на котлона с вода да заври. Прибавяме вътре дреболиите.

По време на варенето махаме пяната, която се е образувала отгоре с помощта на ръшетъчна голяма лъжица.

Преди да се сварят съвсем, към края на варенето изхвърляме водата и ги прехвърляме пак в голяма тенджера отново с вода и доваряваме. След като се сварят, ги слагам в тава, да поизстинат малко, за да можем после да ги нарежем.

Водата, в която са врели втория път дреболиите, отделяме 3 ½ ч.ч. от течността и я прецеждаме. Слагаме я в някакъв съд.

Измиваме джоджен и го нарязваме на ситно. Измиваме лука и чесъна и ги почистваме. Нарязваме на ситно пресен зелен лук или глава кромид лук.

После нарязваме чесъна на ситно, но само бялата част. Изчистваме ориза и го измиваме добре с вода. Ползваме бисерен български ориз. Слагаме тенджера на котлона с малко олио да загрее.

След като загрее, слагаме нарязания лук и ориза и разбъркваме. Добавяме чесъна. Трябва оризът да стане стъклен. Разбъркваме отново и добавяме 3 ½ ч.ч. от прецедената вода.

Сварените дреболии нарязваме на дребно и ги прибавяме в тенджерата на котлона. Разбъркваме много добре. Прибавяме джоджена. Овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме.

Оставяме на тих огън гозбата до готовност.

Да ви е сладко!

Хапваме с пресни зеленчуци.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар